· 

3 Gezonde Ijsrecepten Zonder Ijsmaker

Gezond ijs maken zonder ijsmaker? Het kan! En wel in een paar minuutjes. Ik ga je uitleggen hoe.Het enige waar je op moet letten is dat je (gesneden) fruit in de vriezer hebt liggen (minimaal 2 uur). Dit kunnen bijvoorbeeld bananen zijn, frambozen, mango’s, aardbeien of blauwe bessen. Ik heb altijd gesneden fruit in de vriezer liggen voor mijn smoothies, havermoutpapjes of ijs. Hier zijn drie simpele maar o-zo-lekkere ijsrecepten om uit te proberen.

 

Fris & zoet frambozenijs

Je hebt nodig:

  • 100 gram bevroren frambozen
  • 2 bevroren bananen in plakjes

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot het lekker romig is. Niet te lang want dan smelt je ijs. Je kunt eventueel wat amandelmelk (20 ml) toevoegen om het nog wat romiger te maken. Top lekker af met nog wat extra frambozen/roodfruit en eventueel deze mix van noten, zaden en pitten.

Romig banaan-kaneel ijs

Je hebt nodig:

  • 2 bevroren bananen in plakjes
  • ½ el kaneel

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot het lekker romig is. Niet te lang want dan smelt je ijs. Je kunt eventueel wat amandelmelk (20 ml) toevoegen om het nog wat romiger te maken. Heerlijk met nootjes, honing, fruit, cocos of stukjes dadels (Medjoul).

Chocolade-kokos ijs

Je hebt nodig:

  • 2 bevroren bananen in plakjes
  • ½ el cacao poeder
  • ½ el kokosrasp

Zo maak je het:

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot het lekker romig is. Niet te lang want dan smelt je ijs. Je kunt eventueel wat cocosmelk (20 ml) toevoegen om het nog wat romiger te maken. Lekker als topping; cacaonibs en frambozen.