· 

4 x Meer Uit je Training Halen met Mind Muscle Connection

Waar denk jij aan tijdens het trainen? Doe je rustig aan een aantal herhalingen terwijl je naar de televisie in de sportschool kijkt, ben je meer bezig op je telefoon dan met je training óf leg jij echt de focus op wat je daadwerkelijk aan het doen bent?
Door je daadwerkelijk te focussen op de spiergroep die je aan het trainen bent, kun je meer uit je training halen. Hierdoor hoef je je niet suf te trainen door een boel herhalingen  en setjes te doen, maar kun je met minder herhalingen (maar met juiste uitvoering en focus) meer bereiken. Win-win.Door deze zogenoemde Mind Muscle Connection (MMC) ben je meer bewust van wat je nou eigenlijk aan het trainen bent, waardoor je je spieren mentaal activeert.

 

4 tips voor de ultieme Mind Muscle Connection

 

Tip 1: Het hoeft niet zwaar te zijn

 

Laat de zware gewichten even voor wat ze zijn. Warm op met een licht gewicht, doe wat herhalingen en pak daarna een iets zwaarder gewicht. Leg de focus op de kwaliteit van je training en focus je op de uitvoering van de oefening.

 

 

Tip 2: Leer het gevoel kennen

 

Sluit je ogen en concentreer je op de spiergroep die je aan het trainen bent. Concentreer je op het ‘knijpen’ van je spier meteen aan het begin van de oefening en houd even een seconde vast op het punt waarop je deze maximaal samentrekt.

 

 

Tip 3: Doe het rustig aan

 

Je hoeft niet te gaan gooien met gewichten. Doe het rustig aan en concentreer je maximaal op je training. Doe 4 of 5 tellen over het samentrekken en het weer uitstrekken van de oefening. Pauzeer weer op het maximale punt van samentrekking.

 

 

 

Tip 4: Flex!

 

Wanneer je je spieren intensief traint, ontstaan er scheurtjes in je spieren.  Door te flexen (spanning te zetten op de bewuste spiergroep), pomp je bloed in je spieren. Doordat je deze ‘pomp’ voelt in je spieren, zal het makkelijker zijn om deze mentaal aan te pakken. Zie en voel je spieren en houd focus met elke herhaling.

 

 

Samengevat; door je te daadwerkelijk te concentreren op de spiergroep die je aan het trainen bent, kun je effectiever trainen en bereik je eerder je doel.