· 

5 Tips voor Een Gezonde Lunch

Het is ochtend: je springt je bed uit na een paar keer snoozen, je trekt je kleren aan en voordat je de deur uitgaat, schuif je nog snel een broodje naar binnen. Eenmaal op het werk of op school aangekomen, kom je erachter dat je geen lunch bij je hebt. Om 12.00 uur haal je even snel een snack in de kantine of een croissantje bij de supermarkt. Toch? – Dit kan natuurlijk anders.. Met deze 5 tips voor een gezonde lunch eet je lekker, gezond en zonder al te veel gedoe!

 

Tip 1:

Zorg dat je altijd voldoende (verse) ingrediënten in huis hebt. Een goede voorbereiding is van belang om een gezonde lunch klaar te maken!

Tip 2:

Zorg dat je tupperware of plastic bakjes in huis hebt. Dit is dé oplossing om je lunch en tussendoortjes in mee te nemen. Vergeet ook je flesje water niet!

Tip 3:

Maak je lunch een avond van te voren klaar en bewaar deze indien nodig in de koelkast. Mocht je je een keer verslapen hebben of te lang ‘gesnoozed’ hebben, dan is je lunch in ieder geval al klaargemaakt! #winwin.

Tip 4:

Zorg voor voldoende voedingsstoffen. Oftewel: zorg ervoor dat je lunch in ieder geval groente, eiwitten, koolhydraten en vetten bevatten.

 

Eiwitten: kipfilet, vis (zalm, makreel), mager rundergehakt (rookvlees), eieren, magere kwark of yoghurt en Queen Protein zijn voorbeelden van eiwitrijke voedingsmiddelen.

 

‘Gezonde’ vetten: vetten zijn essentieel. Onder andere olijfolie, palmolie, lijnzaadolie, noten en avocado behoren tot de ‘gezonde’ vetten. Lekker door je salade, maar wel met mate!

 

Koolhydraten: als koolhydraatbron kun je bijvoorbeeld havermout gebruiken, volkoren brood, fruit, rijstwafels, basmati-, zilvervliesrijst of quinoa.

 

Groenten: bijv. alle soorten sla, komkommer, tomaat, spinazie.

Tip 5:

Zorg voor voldoende recepten. Denk aan eiwitrijke pannenkoeken met havermout, een wrap van sla met rijst en kip of beefreepjes, een volkoren broodje zalm met avocado, kwark met noten en fruit, een salade met tonijn of makreel. Kortom, er valt eindeloos te variëren!

 

Bekijk ook mijn categorie recepten voor meer inspiratie.