· 

Easy peasy Meatluv

Ingrediënten (3 pers):

- 500 gram biologisch mager rundergehakt

- 2 eieren

- 1 rode ui

- 2 teentjes knoflook

- 400 gram tomatenpuree (100% puree zonder toevoegingen)

- 1 courgette (geraspt of in de spiraalsnijder)

- 1 tl gemalen komijn

- 1 el kokosmeel

- 1 el rozemarijn

- 1 el oregano

- 1/2 el (Keltisch) zeezout

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Snijd de rode ui en knoflook fijn en snijd de courgette in stukjes of gebruik een spiraalsnijder voor slierten. Doe het gehakt in een schaal. Mix de eieren, ongeveer de helft van de tomatenpuree, de kokosmeel, de kruiden en zout goed door het gehakt. Doe het gehaktmengsel in een ingevette cake bakvorm en besmeer het mengsel met nog een laag (resterende) tomatenpuree. Zet de vorm 40 minuten in de oven. Neem het gehaktbrood uit de oven, giet het vet af en serveer.