· 

6 Tips Om Te Genieten van De Feestdagen, Zonder Schuldgevoel

De feestdagen staan vol in het teken van lekker eten en drinken, maar wat als je net zo goed bezig bent met sporten en afvallen? No worries! Ik heb 6 tips voor je op een rijtje gezet om te kunnen genieten van de feestdagen zonder schuldgevoel. Want dat is zonde, toch?! 

 

1. Neem een goed ontbijt

Een voedzaam ontbijt, kun je met de feestdagen beter niet overslaan. Heb je goed ontbeten, dan ben je in ieder geval gevuld tot de lunch. Dit verkleint de kans dat je tussendoor op zoek gaat naar iets lekkers en slechtere keuzes maakt. 

 

2. Fasted cardio 

Geen sportschool in de buurt die open is met de feestdagen? Niet getreurd want hardlopen/wandelen is een prima manier om je metabolisme een slinger te geven. Als je in dit in de vroege uurtjes doet (voor je ontbijt),  werkt dit de hele dag door op je stofwisseling. Je voelt je frisser en je verbranding werkt sneller!
Tip: plan je rustdag op de dag dat de sportschool gesloten is, en ga een uurtje stevig wandelen voor het ontbijt. 

 

3. Maak gezonde(re) keuzes

De feestdagen worden er niet minder op wanneer je gezonde(re) keuzes maakt. Wellicht voel je je hierdoor wel beter en geniet je meer van wat je eet. Ga voor meer groente, vis en mager vlees zoals kip. Beperk de koolhydraten en wees zuinig met de sauzen. Je hoeft jezelf niets te ontzeggen, maar je zou wel gezondere keuzes kunnen maken en met minder genoegen kunnen nemen.

 

4. Drink (meer) water

Drink bij voorkeur water. Wil je echt graag een glaasje wijn, houd het dan bij één of twee glaasjes en wissel deze af met een glas water. Een glas rode wijn van 100 ml, bevat al snel 82 calorieën en ik persoonlijk, eet liever mijn calorieën. Zeker met zoveel lekkers op tafel! 
Tip: maak fruitwater. Lekker kerst-y met appel, rode peer en een stokje kaneel. 

 

5. Stop als je verzadigd bent

We eten niet om te overleven, dus er is geen noodzaak om je helemaal vol te proppen. Uiteindelijk voel je je dan vaak alleen maar slecht, vol en misselijk. Dus, heb je het idee dat je het gevoel van verzadiging hebt bereikt? Stop dan met eten. Schuif je bord weg en houd het voor gezien. Besef dat je hebt genoten en dat het genoeg is geweest.

 

6. Geen schuldgevoel!

Toch iets meer gegeten, dan nodig? Voel je er niet schuldig over. Het waren immers de feestdagen. Las een paar ‘balansdagen’ in, door minder calorieën te consumeren en meer te bewegen. Pak je trainingsschema weer op of trek je hardloopschoenen weer aan! Balance is, immers, key.

 

Tip: neem geen restjes mee naar huis! 

 

Ik wens jou hele fijne feestdagen toe en al het goeds voor het nieuwe jaar!

 

Liefs,

Shannen

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0