Mijn verhaal

Ik ben Nederlands- en internationaal IFBB/NBBF atleet en kampioene Body Fitness. Het was mijn persoonlijke ervaring van het veranderen van mijn levensstijl dat mij ertoe dreef om anderen te helpen en te inspireren om hetzelfde te doen, wat jouw startpunt ook is. 

Memory lane

Als kind was ik altijd al actief bezig met verschillende sporten.  Ik heb vroeger gezwommen, gedanst en gevoetbald. Ik schreef mij voor het eerst in bij een sportschool toen ik 17 was. Ik vond het toen voornamelijk leuk om groepslessen mee te doen zoals Grit en Zumba en cardio op  de loopband of crosstrainer omdat ik niet wist wat ik anders moest doen en lette verder totaal niet op mijn voeding.

What made me change?

Ik ben nooit extreem dun of dik geweest. Voor mij was het gewoon een kwestie van, ik wil gezonder zijn en mij fitter voelen, ergens voor gaan en een uitdagende doelstelling hebben.

Taking action

In januari 2015 begon ik na een lange tijd totaal niet sporten, met CrossFit. Ik werd verliefd op uitdaging in de sport en het opzoeken van mijn grenzen. Ik voelde mij zoveel zekerder over mijzelf en mijn kracht en het duurde ook niet lang voordat ik mijn lichaam ook zag veranderen.  De voor-foto is gemaakt in juni 2015, toen ik stopte met CrossFit en begon aan mijn fitness-journey. Zoals je ziet, had ik al wat spiermassa opgebouwd.

Naast mijn destijds fulltime job, ben ik mij meer gaan inlezen op het gebied van voeding en fitness. Ik ben studies gaan volgen om meer te leren over het menselijk lichaam, gezonde voeding en krachttraining. Toen ik op een blog terecht kwam van een dame, die zich aan het voorbereiden was voor een fitness competitie, wist ik dat ik dat ook wilde. Op dat moment begon mijn reis naar het podium. Het duurde enkel een paar maanden voordat ik er stond en behaalde ik een 2e plaats in de categorie Body Fitness. 

Wedstrijden

Mijn liefde voor de wedstrijden groeide, en zo deed ik meerdere succesvolle wedstrijden, werd ik Nederlands kampioen, ging ik internationaal en stond ik op de Wereld Kampioenschappen in een jaar tijd. 

Competitie historie:

  • IFBB Strenght and Physique Cup 2015 - 2nd Place
  • IFBB Ironmain-Ironmaiden 2016 - 1st Place
  • IFBB Juliette Bergmann Grand Prix 2016 - 2nd Place
  • IFBB Dutch Championships 2018 - 1st Place and Overall winner
  • IFBB Diamond Cup Luxembourg 2018 - 6th Place
  • IFBB World Championships Poland 2018 - 13th Place
  • IFBB Diamond Cup Rome 2018 - 7th Place

Bekijk het competitie team van #BBSD

 

Verder:

  • Personal trainer van het jaar gemeente Alkmaar 2020, Dutch Fitness Awards
  • Top 10 personal trainers van Nederland 2020 (#6), Dutch Fitness Awards

Trial and error

Mijn eerste bodybuilding shows en voorbereidingen waren geen "makkie", maar ik deed wat ik dacht dat ik moest doen om in shape te komen. Ik at enkel kip en broccoli en stond naast uren in de gym na mijn werk ook uren op de loopband in de ochtend. Na mijn wedstrijden moest ik zoveel eten en aankomen dat ik mij werkelijk vreselijk voelde om dit gewicht daarna voor een volgende show weer kwijt te raken.  

 

Door het zelf volgen van studies, dingen uitproberen, leren en lezen ben ik erachter gekomen dat het allemaal heel anders kan. Hedendaags eet ik een gebalanceerd dieet, met koolhydraten, vetten en eiwitten, werk ik 5 dagen hard in de gym, doe ik cardio omdat ik fit wil blijven, maar begrijp ik ook het concept van rust en balans en behoud ik een mooi figuur het hele jaar door. 

Been there, done that!

Ik vind het onwijs tof om zoveel meiden en vrouwen te helpen met het transformeren van hun lichaam en levensstijl. Ik heb gedaan wat ik wilde doen, nu is het jouw tijd!

 

Zie hier de resultaten van mijn 12-week challengers!