· 

Hoe Om Te Gaan Met Cravings

Je hebt doelen voor jezelf gesteld en bent keihard van start gegaan. Je at alleen maar gezond, ging dagelijks naar de sportschool, pakte de fiets naar je werk en zat er helemaal in. Maar ergens is er iets gebeurd waardoor je de focus bent verloren. Misschien had je het te druk, lag je prioriteit bij werk of werd je ziek.. 

 

Op een dag heb je je voeding niet geprept en alles loopt in de soep. Je hebt niet gegeten zoals je zou willen dus die chocoladereep kan er ook nog wel bij en je voelt je eigenlijk ook niet echt gemotiveerd om te gaan trainen.. Die cheatdag, wordt een cheatweek en vervolgens ben je 'off track' en denk je dat je het totaal hebt verpest en het niet meer kunt oppakken. Klinkt bekend?

 

Geloof het of niet, je bent niet de enige die hiermee worstelt. Het goede nieuws is, je kunt het heel simpel gelijk weer oppakken! 

 

Allereerst. Wees niet zo streng voor jezelf. We zijn gewoon maar mens en soms lopen dingen nou eenmaal niet hoe we zouden willen. Waar het uiteindelijk om gaat is hoe wij met de situatie omgaan. Gaan we bij de pakken neerzitten en denken we 'Nou, ik heb het geprobeerd, maar het is mislukt of volgende week begin ik wel weer opnieuw' OF....denken we 'Oké, dat ging niet helemaal volgens plan, maar we gaan er GELIJK weer voor!' Het heeft allemaal te maken met onze mindset.

 

De volgende tips gaan jou helpen om na elke ongeplande eetbui, rotdag, rotweek of rotjaar, de draad GELIJK weer op te pakken. 

Tips:

  • Als je hebt toegeven aan een eetbui, zorg er dan voor dat je volgende maaltijd gelijk weer on point is. Je hebt geen volgende dag nodig of een maandag om opnieuw te beginnen. Het is gebeurd. Hopelijk heb je er van genoten. Pak je voeding gelijk weer op. Blijf er niet in hangen!
  • Probeer in te schatten hoeveel calorieën je hebt gegeten. Misschien kun je je voeding voor de dag nog een beetje aanpassen en is er niet eens echt iets aan de hand.
  • Denk na waarom je deze cravings had en probeer dit op te lossen. Wanneer heb je hier last van? Heb je er meer last wanneer je slecht slaapt? Heb je dit wanneer je je eten niet hebt voorbereid? Probeer na te gaan waarom, wanneer en probeer het onderliggende probleem te tackelen en dit te veranderen!
  • Nu je weet waardoor het komt dat je eetbuien ervaart, hoe kan je het volgende keer anders doen? Bedenk een plan voor jezelf. Zorg dat je maaltijden klaarstaan, dat je voldoende water drinkt gedurende dag en dat je goed slaapt (lees deze blogpost over het belang van een slaaproutine en ook deze blogpost is erg zinvol mocht je op zoek zijn naar supplementen die jouw slaapkwaliteit kunnen verbeteren).
  • Wees niet boos op jezelf! Het overkomt ons ALLEMAAL wel eens. Hopelijk heb je er van kunnen genieten en weet je nu wanneer en waarom. Wees niet te streng voor jezelf en ga er vooral niet mee zitten. Deze gevoelens helpen ons niet! 
  • Gebruik de extra energie die je hebt geconsumeerd voor een fijne wandeling (zonder jezelf te straffen met beweging) of misschien moet je nog naar de gym. Probeer een van mijn intense workouts en ga lekker hard knallen op deze extra voeding! 

Het belangrijkste is dat je leert hoe om te gaan met voeding en leert wat een gezonde relatie met voeding inhoudt. Straf jezelf niet omdat je wat lekkers hebt gegeten. Dat hoort bij het leven. Belangrijker is dat je consistent bent met je doelstellingen en door blijft gaan. Wat je over het algemeen doet, telt meer dan wat je af en toe doet! 

 

Denk na over wat je wilt bereiken, waarom je dit wilt bereiken, haal je doelstelling voor ogen en ga er weer voor. Elke stap in de goede richting is er een. Zet je een stap achteruit? Zet er dan twee vooruit! Hoe meer stappen we zetten, hoe dichter we bij ons doel komen. Focus daarop! 

Write a comment

Comments: 0