· 

Bodybuilding Wedstrijd Must-Haves

Wanneer je een bodybuild wedstrijd gaat doen, moet je met allemaal dingen rekening houden. Zeker als je voor de eerste keer het podium op gaat, is er kans dat je een hoop dingen nog niet weet, wellicht omdat niemand je deze dingen heeft verteld. 

Onlangs ben ik Nederlands Overall Kampioen Body Fitness geworden, en heb ik dus al een aantal wedstrijden gedaan. Ik schreef deze blog voor jou, zodat je op de hoogte bent van 5 essentiële dingen die je mee moet nemen naar wedstrijddag, zodat jij deze dingen niet zelf hoeft te ondervinden.

 

1. Wijde kleding voor na de tanning

Als je net uit de spray tan cabine komt en je staat uit te wapperen, is het best vervelend als je daarna niks wijds hebt om aan te trekken. Je wilt namelijk geen kleding aan die knelt want dat ruïneert je frisse tanning, Gelijk je suit of slip aan, dat doen er niet veel omdat je meestal nog wel een tijdje moet wachten tot je op mag. Denk aan een ruime slip, een wijde trainingsbroek en een groot T-shirt. 

2. Sloffen of sokken

Wanneer je bij de tanning staat te wachten op blote voeten, raak je snel onderkoelt. Dat is niet goed voor je doorbloeding, je vochthuishouding en dus ook voor de lijnen in je benen. Ook wanneer je ligt te wachten op je stretcher, wil je dat je voeten niet koud worden. Neem daarom naast ruime kleding (en eventueel een dekentje om onder te liggen) ook sloffen of sokken mee die je aan kunt trekken. 

3. Iets om je benen mee omhoog te leggen

Ja, die beentjes moeten omhoog! Dit helpt om het vocht weg te drijven van je benen. Wanneer er vocht in je benen zit, zijn de lijnen in je benen niet goed zichtbaar en dat is zonde. Ik heb meestal een stevige maaltijdtas mee, waarop ik mijn benen kan leggen. Je kunt ook denken aan een stevig kussen of een deken. 

4. Glaze

Mocht je geen glaze hebben aangeschaft bij je tanning, en niemand heeft dit backstage bij zich dan kun je dit altijd nog halen bij de tanning booth. Maar het is wel belangrijk te weten van het concept 'glaze' ofwel glansmiddel. Glansmiddel gebruiken we zodat de spieren beter uit komen op het podium, en wordt aangebracht over de tanning heen voordat je het podium opgaat. 

5. Powerbank voor je telefoon

Een wedstrijddag (en dan vooral het wachten tot je op mag) kan best lang duren. De meesten van ons besteden deze tijd op hun telefoon en die raakt dan al snel leeg. Het is fijn om deze tussentijds op te kunnen laden, zodat je je social media kunt blijven updaten of om in contact te blijven met je familie/vrienden die naar je komen kijken. 

Show Day Packing List

Op zoek naar een kant-en-klare inpaklijst zodat je zeker weet dat je alles mee hebt? Download dan gratis de "Show Day Packing List" voor mannen of voor vrouwen.